Westland Toertocht
Meest actuele informatie zie:  www.westlandtoertocht.nl

De route voert langs de vijf start- en stempelplaatsen De Lier, Maasland, Schipluiden, Vlaardingen en Wateringen. Het deel van de route tussen Maasland-Schipluiden-Vlaardingen voert door het Midden-Delfland gebied. Dit gebied is een groene buffer tussen de stedelijke gebieden van Rotterdam en Den Haag met veel aandacht voor recreatieve voorzieningen en natuur- en landschapswaarden. Het deel van de route tussen Schipluiden-Wateringen-De Lier voert voor een belangrijk deel langs de Westlandse kassen. U schaatst daar over vaarten en vlieten waarover vroeger de tuinders hun producten met schuiten naar de veilingen vervoerden. Bij voldoende vorst behoeft nergens te worden gekluund. Bij minder strenge vorst worden op de zwakke plekken kluunvoorzieningen aangebracht.

Overige Informatie

Het gehele parcours (aantal unieke kilometers) is ca. 40 km. Minder geoefende schaatsers kunnen een half parcours (20 km) schaatsen.
Geoefende schaatsers kunnen het parcours ook twee keer (80 km) afleggen. De Westland Toertocht is daardoor geschikt voor zowel geoefende als minder geoefende schaatsers. Vanwege het grote aantal rustplaatsen is de route ook zeer geschikt voor een gezinstocht.
De tocht wordt gezamenlijk georganiseerd door vijf ijsverenigingen in de regio, te weten:

De Vlaardingsche IJsclub, IJsclub Vlietland te Schipluiden, IJsclub Eendracht te Naaldwijk, IJsclub Hard gaat ‘ie te De Lier en IJsclub Maaslands IJsvermaak te Maasland.

Elke ijsclub heeft een eigen start- en tevens stempelplaats. Op alle startplaatsen kan gestart worden van 10.00 tot 14.00 uur. De stempelposten sluiten om 16.00 uur.

Elke deelnemer ontvangt een routekaart en een stempelkaart. Na afloop ontvangt u een Westland Toertocht medaille met daarop de afgelegde afstand.