31724243378_08f4217327_k
jeugdschaatsen

Jeugdschaatsen is bedoeld voor kinderen om spelenderwijs kennis te maken met het schaatsen en de techniek.
Stapsgewijs leren kinderen steeds netter schaatsen. Ze doen in kleine groepjes (rond de 10 kinderen met 2 trainers), ingedeeld op niveau en leeftijd, oefeningetjes en spelletjes op het ijs om nieuwe technieken te leren. Het plezier van de kinderen staat centraal, maar door de kleine groepjes is er veel ruimte voor gepersonaliseerde tips van de trainer. 

De oudere en meer gevorderde kinderen worden ook langzamerhand klaargemaakt voor wedstrijden, maar ook dit gebeurt spelenderwijs.
Het jeugdschaatsen vindt plaats op zaterdagen tussen 18:30 en 19:30 van begin oktober tot eind maart.

De lessen vinden plaats op de kunstijsbaan “De Uithof” in Den Haag op de 400 meter baan. Het jeugdschaatsen is voor kinderen tussen de 6 tot 12 jaar. Ze hebben geen ervaring in het schaatsen nodig. De groepjes zijn rond de 10 kinderen met één gediplomeerde trainer en één ondersteunende trainer zodat er voldoende begeleiding is om het schaatsen onder de knie te krijgen.

Waar en wanneer?

De jeugd kan bij DVIJC op de volgende momenten schaatsen:

Zaterdag 18.30 – 19.30 uur jeugdschaatsen voor pupillen van 6 t/m 12 jaar

Vrijdag 17.00 – 18.15 uur training voor junioren én pupillen met een wedstrijdlicentie

Woensdag 17.00 – 18.15 uur training voor Junioren én pupillen met een wedstrijdlicentie

De trainingen zijn van begin oktober tot eind maart.
De lessen vinden plaats op de kunstijsbaan “De Uithof” in Den Haag.
DVIJC heeft dan samen met enkele andere verenigingen de beschikking over de 400 meter baan.

Voor wie is het jeugdschaatsen op de zaterdag?

Jeugdschaatsen is voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Ze hoeven niet te kunnen skaten of schaatsen. Ze leren het gaande weg onder begeleiding van gediplomeerde jeugdschaatsleiders. Deze worden daarnaast geassisteerd door een tweede leider zodat er altijd voldoende toezicht is. De schaatsleiders maken vaak deel uit van de DVIJC wedstrijdgroep of hebben net als vele andere al heel wat kilometers op het ijs gestaan.

Wat voor schaatsen zijn nodig?

Er wordt gelest op noren. Niet op kunstschaatsen of hockeyschaatsen. De allerkleinsten kunnen het beste starten op moderne combi-noren. Deze bieden stevigheid bij de enkels en zijn vaak ook in maat verstelbaar. Na verloop van tijd stappen de kinderen over op lage noren. Klapschaatsen gebruiken we pas als er echt serieus hard wordt gereden.

Combi-noor
Lage noor

Schaatsen koop je bij een schaatswinkel. Vaak zijn daar ook tweedehands schaatsen te koop tegen een redelijke prijs. Die kunnen dan ook weer ingeruild worden als er een grotere maat nodig is.

Bij proeflessen of de eerste lesweken kun je schaatsen huren bij Oomssport op de Uithof.

Koop schaatsen nooit op de groei. Eigenlijk moeten schaatsen een maat kleiner gekocht worden dan de schoenmaat. Koop zeker geen maat groter. De enkels zullen dan zeker zwikken omdat de schaats onvoldoende steun biedt. Dan is er van schaatsplezier geen sprake.

Proeflessen

Kinderen die eerst willen kijken of ze het schaatsen leuk vinden, kunnen 4 proeflessen volgen. Dat kan tijdens de reguliere jeugdschaatslessen op zaterdagavond van 18.30 tot 19.30 uur.
De vier proeflessen kosten samen slechts € 18,-. Blijft uw kind daarna jeugdschaatsen bij DVIJC, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de abonnementskosten. Na de 3e les horen we graag van u of uw zoon/dochter lid wordt van DVIJC en de rest van het seizoen bij ons komt schaatsen.