INLINE SKATEN

Naast schaatsen kan men bij DVIJC ook skeeleren, ook wel inlineskaten genoemd. Skeeleren is een echte zomersport, we trainen van half april tot haf september.

Op een asfalt-parcours wordt door de jeugd vanaf 6 jaar getraind onder begeleiding van gediplomeerde trainers. Voor beginners, voor kids die vorige jaren hebben meegedaan, zij die lekker hard willen gaan, KNSB wedstrijden willen rijden en ook de techniek willen verbeteren. Voor starters of ervaren inline-skaters.

Net als bij het jeugdschaatsen wordt getraind in groepjes van max 10 kinderen, ingedeeld naar leeftijd en niveau.

Waar?

Er wordt getraind op de wielerbaan De Coureur, Vlaardingsedijk 5 te Maassluis.

Wanneer?

In het zomerseizoen van half april tot half september op d dinsdagen van 19.00 – 20.00 uur.

De kosten voor het gehele seizoen bedragen: Jeugd : € 45,00 Als je het voorgaande  winterseizoen een schaatsabonnement hebt gehad ontvang je € 5,- korting. Tijdens de trainingen is een helm en knie-, elleboog- en polsbescherming verplicht.

Lijkt het je leuk om te leren skeeleren of wil je lekker meetrainen, meld je dan aan bij ledenadministratie@dvijc.nl . Je kunt 3 proeflessen volgen voor maar € 10,-.

 

We starten het seizoen 2024 op dinsdagavond 16 april, aanvang 19:00 uur.

Zie de flyer voor nadere informatie: DVIJC_skeeler2024

INLINE-SKATEN WEDSTRIJDEN

Voor de jeugd zijn er in onze regio twee grote inlineskate competitiewedstrijden. Je hebt de Jan van der Hoorn competitie en de Jeugskeelercup.

Jan van der Hoorn Competitie

De Jan van der Hoorn competitie zijn laagdrempelige wedstrijden waar je zonder wedstrijdlicentie of andere toebehoren aan mee kunt doen. Er worden ca. 7 wedstrijden per jaar georganiseerd. Je kunt informatie hierover vinden via de site www.janvanderhoorn.nl. Dit is een schaats- en skeelerwinkel die de naam draagt van deze wedstrijden. Je kunt hier het programma en de locaties terugvinden. Ook kun je je hier aanmelden voor de wedstrijden. Dit kan per wedstrijd, maar ook voor alle wedstrijden tegelijk. Je hebt wel een beennummer nodig om mee te kunnen doen, als je geen eigen beennummer hebt (lees verderop bij Jeugdskeelercup hoe je dit kunt aanschaffen) dan kun je een beennummer bij de organisatie lenen. Het is een hele leuke en gezellige competitie om aan mee te doen. Zeker voor startende wedstrijdrijders is dit een leuke kennismaking met de inline sport.

Jeugdskeelercup

De jeugdskeelercup wordt gesponsord door Oomssport. Deze wedstrijden zijn iets strakker georganiseerd, wat betekent dat er met transponders wordt gereden om de tijd bij te houden. Als je geen transponder hebt, kun je die huren bij de wedstrijdorganisatie. Om wedstrijden te kunnen rijden heb je een wedstrijdlicentie nodig, die je kunt aanschaffen via www.knsb.nl onder het kopje mijnknsb. Je heb hiervoor je relatienummer nodig. Iedereen die lid is bij een schaatsvereniging heeft een relatienummer. Dit nummer is gelijk voor schaatsen of inlineskaten. Dit is het nummer waarmee de KNSB jouw gegevens bijhoudt. Je kunt dit nummer bij DVIJC navragen, maar het staat ook bij je lidmaatschapgegevens.

Als je al een wedstrijdlicentie voor het schaatsen hebt, kan je daarmee ook aan inline wedstrijden meedoen. Je hoeft dan alleen de discipline inline skaten aan te zetten.

Been- en rugnummers

Verder heb je een rug- en beennummer nodig. Je kunt deze aanschaffen via de knsb site. Als je gaat naar onze sporten/inlineskaten en vervolgens naar inschrijven wedstrijden. Zie hier de link:  https://knsb.nl/inlineskaten/inschrijven-inline-skate-wedstrijden/ Dan staat hier uitgelegd hoe je dit kunt doen. Je hebt hier ook een verwijzing naar de wedstrijdlicentie.

Inschrijven wedstrijden

Als je een wedstrijdlicentie, rug- en beennummers hebt en je relatienummer weet, kun je naar de site https://inschrijven.schaatsen.nl/ 

Je selecteert inlineskaten. (De pagina laat vaak eerst de schaatswedstrijden zien). Dan kun je alle wedstrijden die landelijk gereden wordt zien. Je kiest dan voor Jeugdskeelercup. Ook hier kun je kiezen voor een individuele wedstrijd of de hele competitie in te schrijven.

Er zijn meerdere jeugdwedstrijden hier te vinden. Zo heb je nog de Dave van Dam competitie in de regio Gouda en kun je ook meedoen aan de landelijke competitie wedstrijden, waardoor je je kunt selecteren voor de Nederlandse kampioenschappen.

Vanaf junioren B kun je meedoen met verschillende marathon cups, onder meer de (Oomssport) Skeelercup. Hier rijden alle (oudere) leeftijden mee. Voor al deze wedstrijden kun je je aanmelden via onderstaande knop.