Winterterras Vlaardingen
winterterras2022

DVIJC op het winterterras
Na twee jaar afgelastingen ten gevolge van corona, gaat het er nu eindelijk weer van komen. Het winterterras in Vlaardingen, locatie Oranjepark (‘t Hof) in Vlaardingen.

Het winterterras start dit jaar al op dinsdag 6 december en duurt t/m zaterdag 7 januari. Dus een lange periode promotie voor de schaatssport. Er komt een overdekte ijsvloer van totaal 600 m² met een unieke 50 m lange skateway in de buitenlucht. In de eerste 3 weken wordt er in de ochtenden geschaatst door de Vlaardingse scholen. ‘s Middags is er vanaf 14:00 uur vrijschaatsen.

Volgend jaar bestaat de stad Vlaardingen maar liefst 750 jaar. Ook op het winterterras zullen diverse activiteiten in het kader van dit jubileum worden georganiseerd.

Voor alle informatie kun je terecht op de website: Winterterras Vlaardingen Net als in 2019 is DVIJC ook dit jaar weer van de partij.

Schaatslessen op noren
Op het winterterras geven DVIJC-trainers schaatslessen op noren. Wij zorgen voor de schaatsen en een schaatsjas. Iedereen vanaf 6 jaar is welkom op de volgende lestijden:
Dinsdagen 13, 20 en 27 december van 18:00 tot 19:00 uur Zaterdagen 10 en 17 december van 9:00 tot 10: 00 uur en 10:00 – 11:00 uur.

Meld je snel aan voor een clinic schaatsen op Noren met een mail naar info@winterterras.nl met je naam, leeftijd, schaatsmaat en data. De aanmelding is €10,- per persoon.

Historische ijsmoppenrace
Schaatsers uit de weide omtrek rond Vlaardingen kochten bij de bakker ijsmoppen. Die werden in een zakdoek aan de riem geknoopt en moesten heel thuis gebracht worden. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Vlaardingen op 7 januari willen we net als 3 jaar geleden wederom de historische ijsmoppenrace organiseren, starttijd rond 17:00 uur. Een ieder wordt uitgenodigd zijn houten noren of Friese doorlopers en de schaats-outfit van weleer uit de mottenballen te halen voor een hilarische wedstrijd. En uiteraard moeten de ijsmoppen heel blijven. Ook als je andere historische schaatsen hebt, met een verhaal, mag je meedoen. Graag opgeven bij secretariaat@dvijc.nl