DVIJC-ers op NK Marathon, Dion van Hal tweede
Dion (links) sprint naar tweede plaats

Op zaterdag 10 februari werd het NK marathon schaatsen voor de jeugd gereden op ijsbaan De Meent in Alkmaar. Uit het hele land kwamen de jeugdige talenten op de lange afstand naar Noord-Holland toe voor hun nationale kampioenschap. Ook uit onze regio had zich een aantal rijders van De Vlaardingse IJsclub hiervoor geplaatst.

Bij de pupillen B was Feline Scholten één van de toppers. De Maassluise plaatste zich, ondanks een val in de halve finale, voor de eindstrijd. In de finale reed Feline steeds attent mee voorin, maar werd in de laatste ronde door enkele snellere sprinters nog voorbij gereden. Toch is haar 7e plek in dit nationale peloton is wel een uitzonderlijk goede prestatie!

Voor junior C Lisa de Koster uit Vlaardingen was het rijden in zo’n groot peloton een nieuwe ervaring. En ze reed hem uit op een 41e plek, wat een heel mooi resultaat is.

Bij de junioren A was er deelname van Tiemen Haaring uit Maasland, en Dion van Hal uit Maassluis. Beide rijders van DVIJC hadden het in de beginfase lastig, er werd namelijk razendsnel gereden door het peloton, met meerdere uitloop pogingen. Tiemen eindigde de wedstrijd op een 29e plek. Dion bleef knap het contact met de groep houden, en schoof steeds meer naar voren. In de finale reed de sterke thuisrijder Wisse Slendebroek uit Oudorp weg uit het peloton, en hij kon niet meer achterhaald worden. De achtervolgers keken elkaar aan en de slim rijdende Dion van Hal zag zijn kans schoon door vol de sprint aan te gaan voor de tweede plek. Tot zijn eigen grote verbazing klopte hij iedereen en kon dus naar het podium voor de zilveren medaille!

Alle vier de rijders van deze kleine maar gezellige schaats- en skeelervereniging uit Vlaardingen hebben een mooie prestatie geleverd. DVIJC laat zich hiermee, net als bij het inline-skaten, wederom zien op het hoogste landelijke niveau.

 

Tekst: Cor Haaring

Foto: © Hanneke Mennens