Clubkampioenschap 2022.html

Clubkampioenschap!

27 Maart 2022
Wat gaaf dat dit weer kan! Met de vereniging een clubkampioenschap houden. Het was genieten. En foto's!

Als eerste wedstrijden stonden de masters en junioren gepland. Op een tijdstip dat het nog behoorlijk fris was op deze verder prachtig zonnige dag…namelijk om 07:00uur. Beter gezegd 06:00uur want de klok was deze nacht net overgeschakeld naar zomertijd. Mijn biologische klok was in de overtuiging dat het nog middernacht was. Het eerste onderdeel, was de 500m. Na wat stramme rondjes te hebben ingereden, was het tijd voor deze sprintafstand.

De junioren hielden huis. Alleen Giel kon in het geweld van de jeugd nog standhouden, maar ook hij moest Dion en Martijn achter zich dulden. Bij mij leek het het meer op een vrije kuur kunstschaatsen zonder controle, na bijna 3 keer weggegleden te zijn op de eerste 100m, heb ik de ronde zonder zichtbare schade afgelegd. Het besef drong keihard door, schaatsen is een technische sport dat moet je trainen, oefenen, fijnslijpen én niet eenmaal per jaar proberen.
Alhoewel het vooral voor de masters vroeg was, werden er toch nog een paar mooie individuele tijden (en persoonlijke records) gereden.

Bij de 1500m merkte je dat dit voor de masters een iets prettigere afstand was. Er kon wat meer geschaatst worden en de koplopers konden aantikken bij de junioren in tijden. Eén junior was onaantastbaar deze dag en dat was Dion. Hij haalde ook op de 1500m de snelste tijd. Daarmee won Dion behalve de prijs voor zijn leeftijdscategorie ook de wisselbeker als nieuwe clubkampioen.


Martijn won de Christiaan Kloostermanprijs. Als jeugdlid die een mooie schaatsontwikkeling heeft laten zien in het afgelopen jaar.


Om 08:00u kwamen de vedetten op het ijs. De pupillen. Wat een feest! Een paar dappere ouders hadden zich opgegeven om tegen hun zoon of dochter te rijden. Je kon wel zien dat de jeugd goed getraind was, de ouders werden in de pan gehakt. Je zag het ongeloof van de gezichten van de ouders, hoe kan mijn zoon / dochter nu zo hard rijden? Het publiek genoot met volle teugen (en de kinderen ook) en iedereen werd enthousiast aangemoedigd. Nog een tip voor de ouders: dit onderdeel komt volgend jaar weer, je kunt je inschrijven op zaterdagochtend voor schaatslessen (gewoon op de website). Volgend jaar een nieuwe kans.

En behalve dat de ouders het moesten ontzien, sneuvelden er ook diverse eigen records. Super gaaf.

Voor alle uitslagen van de verschillende afstanden klik hier

Als afsluiting reden we nog een mass-start. De pupillen schaatsten 4 ronden en de junioren/masters 16 ronden.

Pupillen meisjes: 1e Noortje, 2e Lisa en 3e Emma Pupillen jongens: 1e David, 2e Xavier, 3e Stijn Junioren-Senioren dames: 1e Nienke, 2e Vera, 3e Renate Junioren-Senioren heren: 1e Dion, 2e Giel en 3e Martijn

Voor meer foto's van deze dag klik hier

Er waren bekers voor de winnaars en uiteraard voor iedereen een mooie medaille. Het was een gezellige en geslaagde ochtend.