raceday.html*)

13-02-2021; Auteur: Patrick van Hal
Race Day
Vorig jaar februari schaatsten onze pupillen hun laatste wedstrijd, daarna is er door de Corona maatregelen geen mogelijkheid meer geweest om te strijden. Getraind is er natuurlijk nog wel en we waren erg nieuwsgierig wat de progressie is geweest het afgelopen jaar. Daarom was het afgelopen vrijdag tijdens de training “Race Day”.

We hebben het over voorbereiding gehad, een inrijdprogramma afgewerkt, gesproken over “focus”, binnen- en buitenbaan, wedstrijdbandjes. Maar vooral ook hard geschaatst, met alle hindernissen die je kan hebben op een trainingsuur. En ondanks dat er wel eens iemand in de weg reed, en het toch ook wel weer een beetje spannend was, zijn er mooie tijden geklokt. Aan de start kwamen onze drie wedstrijdrijdsters Laura, Emma, Noortje en onze snelle Beyza. We reden twee keer een 500 meter waarbij we een keer in de binnenbaan en een keer in de buitenbaan starten, inclusief baanwissel. Laura heeft een PR van 1:16:94 en reed ruim vier seconden sneller, Emma klokte bijna drie seconden sneller dan haar PR van 1:14:23, Noortje knabbelde zelfs zes seconden van haar snelste tijd 1:08:46 af en Beyza heeft zonder PR een mooie 1:11:00 neergezet.

Of de meiden dit seizoen nog een kans krijgen om een wedstrijd te rijden weten we niet, maar we weten wel dat wanneer dit gebeurd er prachtige PR’s gereden zullen worden. Ze zijn er klaar voor!