Salt Lake City.html
The Utah Olympic Oval Salt Lake City!

22-10-2021; Auteur: Natasja Zeemeijer
Op vrijdag 22 oktober was het dan eindelijk zo ver!! Het was alweer de laatste dag van onze tijd in Amerika en naar dit moment hadden we allemaal speciaal uitgekeken! We stapten vanuit ons dorpje Provo in de auto en reden naar The Utah Olympic Oval!!! Wat een gebouw is dat zeg, van buitenaf is het al indrukwekkend!

Bij het betalen van de toegang werd ons bange vermoeden werkelijkheid, er was geen mogelijkheid tot het huren van noren!! We hadden al in de buurt geďnformeerd, en we hadden hier al wel rekening mee gehouden, maar we hoopten dat ze op de IJsbaan toch nog ergens een aantal paar hadden liggen, helaas…. Amerikanen blijken niet zo geďnteresseerd in langebaan schaatsen.

OK, we gingen naar de verhuurbalie, die is onderin het stadion, we huurden een paar kunstschaatsen en gingen vol goede moed de trap op die ons naar het magische ijs leidde. Eenmaal de schaatsen aan, voelde het toch wel heel gek zo'n kort ijzertje…. We probeerden ons eerste rondje met wat bibberbenen uit. Dit ging voor geen meter!! Wat zijn die kunstschaatsen anders dan onze geliefde noren zeg!! Er is werkelijk niet mee te rijden! Na 1 rondje zijn we ze meteen gaan omruilen voor ijshockey schaatsen, dat was ons enige alternatief.

Dit bleek ook niet van harte te gaan, maar wel beter dan de kunstschaatsen. We hebben helaas geen wereldrecords gereden, maar we hebben wel enorm genoten van het snelste ijs op de aarde. We waren maar met 5 anderen op de hele baan, dus we hadden alle ruimte. Emma en Laura hebben wel een wedstrijdje 100 m gedaan, maar helaas een PR zat er op de ijshockeyschaatsen niet in. Het was een heel speciaal gevoel om op deze baan geschaatst te hebben!

Als we nog eens terug gaan naar Utah nemen we zeker een extra koffer mee waar onze eigen schaatsen in zitten, dan gaan we voor een wereldrecord!!