- Wedstrijdnieuws week 41-2020

De Uithof, week 41

Onze mooie vereniging heeft maar liefst 17 wedstrijdrijders: 12 leden die langebaanwedstrijden rijden, waarvan er 6 ook uitkomen op de marathon/ mass-start, en 5 mannen van de lange adem. De wedstrijden worden vaak op andere momenten gereden en nu, in deze vreemde COVID-19 periode, mag er geen publiek langs de baan staan. Het is fijn dat er ondanks alles wel geschaatst kan worden, dat staat als een paal boven water. Jammer dat we het contact tijdens de wedstrijden een beetje verliezen en dat we elkaar even niet meer fysiek aan kunnen moedigen. Volgen kunnen we onze toppers wel: voor de langebaanwedstrijden kan dit via http://live.bcdenhaag.net/
en voor marathonwedstrijden via http://livemarathon.nl/baan/Den%2520Haag
Naar goed voorbeeld van onze bevriende vereniging DKIJV zullen we wekelijks de prestaties van onze wedstrijdrijders op de website zetten. Dit is de eerste keer.

Zaterdagavond werden de eerste marathons van dit seizoen gereden. Jan, Eric, Menco, Nerena, Pepijn, Vera, Dion en Tiemen stonden aan de start en er werd goed gereden. Het was een beetje als de Tour de France volgen via de radio, maar dan via de livestream op de mobiele telefoon, spannend! De officiŽle uitslag liet nog even opzich wachten, maar die is nu ook bekend. Als eerst mochten de junioren c hun mass-start rijden, hierin kwamen Dion en Tiemen uit. Dion werdt 3e en Tiemen 10e bij de jongens junioren c. Daarna gingen de junioren b hun mass-start rijden, hierin kwam Vera uit en zij werdt 2e bij de dames junioren b. Toen de mass-starts waren vereden gingen ze over op de marathon hierin zijn drie snelheidsklasses, hierbij was dvijc vertegenwoordigd in klasse 2 en 3. In klasse 3 reden Eric en Menco zij werden respectievelijk 12e en 26e master. Daarna gingen Pepijn, Nerena en Jan van start in klasse 2,in deze klasse eindigde Pepijn als 8e heer, Nerena als 1e dame en Jan als 22e master.

Zondag startte het langebaangeweld voor Dion, Vera, Meerle, Nienke en Nerena. Over het algemeen werden er niet heel veel persoonlijke records gereden dit weekend, maar Dion en Vera flikten het toch!