-

Alphen aan de Rijn, 10-07-2020; Auteur: Cor HaaringEindelijk was het dan zover: de eerste wedstrijd van het skeeler-seizoen 2020 ging van start!

Door corona een paar maanden later dan normaal, maar nu stond dan eindelijk een groep van 100 kinderen te trappelen om de eerste wedstrijd in de Jan van der Hoorn competitie te gaan rijden. En natuurlijk stonden daar ook een paar leden van DVIJC tussen: Vera op den Brouw bij de junioren B, en Tiemen Haaring bij de kadetten.

Door de grote hoeveelheid deelnemers, duurde het lang voordat Tiemen en Vera konden starten voor het eerste onderdeel: de serie met 5 andere rijders over één ronde. Tiemen liet zien dat hij goed had doorgetraind de afgelopen maanden en werd tweede in zijn serie. En ook Vera deed het uitstekend en sprintte naar een tweede plek.

Daarna was het tijd voor de marathon: met een grotere groep over meerdere rondes. Ook hier sprintte Tiemen voor de tweede plek, maar werd op de meet met heel klein verschil geklopt. Vera kwam sprintend met de kopgroep op de finish af, en werd zelfs tweede! Hierdoor kwamen beide DVIJC toppers op het podium terecht: Tiemen als derde, achter winnaar Sem Spruit, Vera als tweede achter Feline van Klink.

Deze reeks wedstrijden is heel laagdrempelig, en ideaal voor kinderen die naast de wekelijkse training ook eens een wedstrijdje willen rijden. De nadruk ligt op het plezier in deelnemen, en minder op de resultaten. Deelname is mogelijk voor iedereen tot en met 18 jaar. Het is niet nodig om een licentie te hebben, en je kan per wedstrijd op de avond zelf nog inschrijven voor een klein bedrag. Na afloop mag iedereen naar het podium, en iets lekkers uitkiezen!

Interesse om het eens een keer te proberen? De volgende wedstrijd is komende vrijdag (17-7) in Warmond, en daarna kan het nog in Leiderdorp (28-8), Zwanenburg (4-9) of Lisserbroek (11-9). Zie de website voor meer info: https://www.janvanderhoorn.nl/j-v-d-hoorn-jeugd-inline-skate-competitie/programma/