Dion 11e op NSSV Talentendag!

Vechtsebanen Utrecht, 08-03-2020; Auteur: Patrick van HalAls toetje op een mooi seizoen ontving Dion een uitnodiging om 8 maart jl. op de Vechtsebanen in Utrecht te komen schaatsen op de NSSV Talentendag. Dit is een landelijke wedstrijd, georganiseerd door de Nederlandse Schaatssupporters Vereniging, waarin 1e en 2e jaars meisjes en jongens junioren C strijden om de prijzen. Wij hadden nog nooit van deze wedstrijd gehoord, maar het was voor Dion een mooie kans om zichzelf te meten met de top van Nederland van zijn leeftijd. Dion staat bij de jongens C1 op plek 36 van de landelijke ranglijst.

Op het programma stond een 500 en een 1.000 meter. De Vechtsebanen heeft een overkapping boven de baan en een open middenterrein. Het was even kijken hoe de wind mee zou gaan spelen. In het dak van de schaatsbaan, in de eerste bocht, zat een vogelnestje met vogels die regelmatig zorgen voor vuil ijs. De omstandigheden vielen mee en er waren gelukkig geen Hilbert van der Duim praktijken. Dion wist beide ritten te winnen van zijn directe tegenstanders, dat was super. De 500 meter zag er snel uit, mooie start en lekker van de tegenstander profiteren op de kruising. Geen PR, maar wel een goede rit. De 1.000 meter verliep bijna volgens het vooraf bedachte PR schema onder de 01:32. Zowel de opening als de eerste volle ronde waren 4 tienden sneller dan het plan. Er was al 8 tienden van een seconde speling opgebouwd, en de benen begonnen zeer te doen, maar het bleek voldoende en het leverde een mooi PR van 01:31:60 op. Dit was in het eindklassement genoeg voor plaats 11 en een hele grote glimlach.

Nog een paar wedstrijden en dan is het schaatsseizoen al weer voorbij: onze clubkampioenschappen (iedereen meedoen!), een DKIJV wedstrijd in Leeuwarden en de recordweek. Op naar het inline seizoen.