- DVIJC deelname op NK Inlineskaten in Friesland

Friesland, 21-08-2020 t/m 23-08-2020; Auteur: Cor HaaringAfgelopen weekend zijn de Nederlandse kampioenschappen inlineskaten verreden, en daarbij was een ruime deelname van onze vereniging aanwezig. De eerste twee dagen stonden de kampioenschappen op de baan in Heerenveen op het programma, de derde dag waren de wegwedstrijden in Wolvega.

Gedurende deze drie dagen zagen we twee kadetten van DVIJC in actie: Dion van Hal en Tiemen Haaring. Bij de junioren B streed Vera op den Brouw mee, en bij de junioren A waren dat Nerena van Vuuren en Nienke Haaring.

Er werd gereden voor de titels op de 200, 500 en 1000 meter, de puntenkoers en de afvalkoers op de piste, en in Wolvega ging het om de wegtitels op de One Lap en de puntenkoers en dat alles in verschillende leeftijdscategorieŽn.

Het was een weekend met volop spektakel, en dat begon meteen op de 200 meter. Dion wist zich in de series bij de beste 12 te plaatsen, en in de finale reed hij naar een prachtige 6e plaats! De start van Vera was minder gelukkig, zij kwam ten val op de eerste afstand (ook dat hoort soms bij het skeeleren). Vervolgens reden Dion en Vera ook nog de 1000 meter en de punten-afvalkoers op de overdekte baan in Heerenveen.

Hoewel Nerena nog junior A is, reed zij haar wedstrijden samen met de senioren. Ze kreeg dus te maken met de absolute top en kon van dichtbij zien hoe de sterke Manon Kamminga meerdere gouden medailles behaalde.

Op dag twee was DVIJC op volle oorlogssterkte, en werden er weer enkele top 10 plekken behaald door Dion. Ook Tiemen streed voor wat hij waard was, en Vera kwam steeds beter in het toernooi. Nienke en Nerena ondervonden dat het seniorenpeloton van heel hoog niveau was, en keken op ruime achterstand toe hoe Kamminga weer een titel haalde.

Op zondag verplaatste het circus zich naar Wolvega, waar in de openlucht op de weg gereden werd. De baan lag er drijfnat bij door de buien die ochtend, dus werden de regenwielen gemonteerd. Op het onderdeel one lap wordt er ťťn ronde van 400 meter op volle snelheid afgelegd. Hier haalde Dion de halve finale, en liet met een 6e plek zien dat hij in de top van Nederland thuis hoort. Tiemen kwam tot de 15e tijd. Vera kwam ook dicht bij de top 10 met een 12e tijd.

Tenslotte het meer tactische onderdeel puntenkoers. Door de harde wind en buien werd het een slopende race waarin Tiemen en Dion reden voor wat ze waard waren. Winnaar werd de sterke Asif Muhammad. Bij de meisjes werd Vera 15e, en Nerena en Nienke eindigde in de achterhoede bij de senioren achter wederom winnaar Manon Kamminga.

Het was voor alle DVIJC-ers een mooie ervaring om het tegen de beste rijders van Nederland op te nemen. Met als verrassende uitschieter de top 10 plaatsen van Dion. Maar ook de andere rijders hebben geweldig gepresteerd, en gezien waar nog verbeterpunten zijn. We zijn benieuwd waar dat toe leidt in 2021!