Landelijke wedstrijd Heerenveen 2020

Heerenveen, 01-08-2020; Auteur: Patrick van HalInline-skatecentrum Heerenveen was afgelopen zaterdag 1 augustus het strijdtoneel van de eerste KNSB Inline-cup baan. Maar liefst vier van onze rijders mochten zich in hun eigen leeftijdscategorie meten met de top van Nederland op de mooie blauwe Vesmaco piste. Tiemen (kadet), Dion (kadet) en Vera (junior B) moesten eerst de series 1.000 meter rijden en een snelle tijd neerzetten.

Tiemen plaatste zich voor de B finale, een hele spannende rit en uiteindelijk een tiende plaats op deze afstand. Dion wist zich te plaatsen voor de A finale en finishte op de zesde plaats. Vera mocht zich opmaken voor de B finale en reed zichzelf naar een dertiende plaats. Voor Nerena was de eerste afstand 500 meter waar ze zich in de E finale een eenentwintigste plaats behaalde. Voor Nerena was dit de tweede wedstrijd in twee dagen, ze had namelijk een dag eerder nog een landelijke wedstrijd op de weg gereden. Na de lunchpauze volgden de langere afstanden. Voor Dion en Tiemen was dit een puntenkoers van 3.000 meter. Het ging erg hard vanaf het begin en al snel viel het peloton uit elkaar. Dion kon tot het laatste met de kop mee blijven rijden en finishte als zesde. In het eindklassement leverde dit ook een zesde plaats op voor Dion waarmee hij zich direct heeft geplaatst voor het NK. Tiemen eindigde in het klassement op de tiende plaats. En dat is wel bijzonder: twee DVIJC-ers in de top tien tijdens een landelijke wedstrijd! Voor Vera ging de puntenkoers over 25 rondes of te wel 5.000 meter.

Nerena mocht een nog langere afstand rijden in haar punten-afvalkoers van 10.000 meter. In het begin kon de dames goed bijblijven, maar na een aantal rondes was het niet meer bij te benen. De macht van de verschillende RTC's, die rijden als team, is zo groot dat het moeilijk is om als individuele clubrijdster op landelijk niveau het verschil te kunnen maken. Ze hebben wel gestreden voor wat ze waard waren, en dat is een compliment waard. In het eindklassement eindigde Vera als dertiende, en Nerena op plaats twintig.