Den Haag, 23-02-2020; Auteur: Cor HaaringHet seizoen nadert zijn einde, en afgelopen zondag stond de finale van de baancompetitie bij de junioren A op het programma. Met een flinke inbreng van DVIJC, zowel bij de deelnemers als bij de wedstrijdjury van dienst. Vooral bij de dames waSpanning en sensatie bij de baancompetitie junioren A!s de spanning te snijden, want meerdere deelnemers maakten nog kans op de eindoverwinning. De 500 meter werd gewonnen door Milou Zuijderwijk, met 0,01 seconden voorsprong op Rianne Koot (leider in het klassement). Als derde onze DVIJC favoriet Meerle van den Berg.

De verschillen onderling waren klein, waardoor de afsluitende 1500 meter alles zou beslissen. Om het nog spannender te maken, reden Meerle en Rianne tegen elkaar. De opdracht voor Meerle was: 0,78 seconden eerder dan Rianne over de streep komen. Ze ging als een sluipmoordenaar te werk: na 300 meter 0,07 sec voorsprong, na 700 meter 0,22 achter, na 1100 meter 0,56 achter; het publiek had het niet meer! Maar toen kwam het geheime wapen van Meerle: haar beruchte laatste ronde. Daar pakte ze 1,36 sec terug op Rianne, en kwam dus met 0,80 voorsprong over de streep. En passant leverde dit ook nog een nieuw clubrecord op voor Meerle: 2:21.58

Deze uitslag zorgde voor de nodige rookwolken in de jurykamer en verhitte hoofden bij de (overigens zeer deskundige!) DVIJC juryleden. Na een kwartiertje rekenen en narekenen en een telefoontje met de noodlijn bij de KNSB, was er witte rook: dagoverwinning voor Meerle, waardoor Rianne en Meerle precies evenveel punten hadden in het klassement. En wat zegt het regelement dan? De winnaar van de finale wedstrijd wint dan ook het eindklassement.
Het podium zag er dus als volgt uit: 1. Meerle, 2. Rianne (Warmond) en 3. Milou (HVHW). Verder nog een mooie 5e plek voor Nerena van Vuuren en een 6e voor Nienke Haaring. Ook bij de heren werd er om de laatste punten gestreden. Hier kwam DVIJC-er Pepijn de Nie met twee persoonlijke records uit op een 6e plek in het klassement. Eindwinnaar Freek Bennis was niet meer te achterhalen.
Complimenten voor alle DVIJC-ers met een mooi baancompetitie seizoen, en uiteraard Meerle van harte gefeliciteerd met de eindoverwinning!

Nu gaan al deze toppers zich voorbereiden op het hoogtepunt van het seizoen: het DVIJC clubkampioenschap op zondag 22 maart. Dit gaat ongetwijfeld weer een mooie strijd opleveren, met hopelijk weer nieuwe toptijden.