TRAININGSKAMP 27-28-29 DECEMBER 2019

Auteur: Leon Wenteler


Het trainingskamp begon net zoals elk jaar om half 8 in ochtend op het parkeerterrein van de Karwei in Delfgauw, met de toen nog uitgeslapen blikken van alle rijders en begeleiding. Toen iedereen een plaatsje in een auto had gevonden, konden we vertrekken richting de ijsbaan in Tilburg. Hier kwamen we een onaangename verrassing tegen in de vorm van ijs met veel bobbels. Na de eerste twee "natuurijs" trainingen werd er vertrokken richting het kamphuis om daar de kamers op orde te brengen en te genieten van de heerlijke macaroni-maaltijd; gekookt door Anja.
Na de heerlijke maaltijd was er keuze uit 3 verschillende workshops gegeven door de 3 trainers Kurt, Arthur en Sebastiaan. Kurt gaf een workshop over het trainen met een hartslagmeter, Arthur had een workshop voorbereid over het mentale aspect van schaatsen en Sebastiaan gaf een loopscholing workshop.Om 20.00 begon het avondprogramma met een creatief spel georganiseerd door Rob en Anja van DKIJV. De bedoeling van het spel was om 16 verschillende opdrachten uit te voeren, waarvoor elke opdracht een cijfer te krijgen was. Dit net naar hoe goed en creatief de opdracht uitgevoerd was. De opdrachten bestonden onder andere uit het zingen van het Friese volkslied, 1 minuut kunstschaatsen en het verwennen van de leiding (het gezicht van de jury insmeren met slagroom bleek niet veel punten op te leveren voor het verwennen van de leiding), dit resulteerde in hilarische momenten voor iedereen. Om half 12 ging iedereen richting bed, om daar van de welverdiende nachtrust te genieten.
De volgende ochtend ging om 7 uur voor iedereen de wekker en kon iedereen al wat minder fris en fruitig aansluiten voor het ontbijt. Rond kwart voor 9 werd er vertrokken richting de ijsbaan om daar de volgende twee ijstrainingen uit te voeren. Toen we aankwamen op de ijsbaan kwamen we erachter dat de bobbels uit het ijs verdwenen waren en dat er heerlijk getraind kon worden op mooi glad ijs. Na de ijstrainingen werd er vetrokken richting het zwembad in Tilburg om daar met de hele groep te gaan zwemmen. Waar iedereen er van uit ging dat Roel het zwembad uitgestuurd zou worden (net zoals de voorgaande jaren), bleek trainer Arthur de enige die het zwembad uitgestuurd werd. Het bleek dat je niet met een bal tegen het plafond aan mocht gooien. Na het omkleden van het zwemmen konden we met de hele groep genieten van de Nederlandse titel voor Jutta Leerdam op de 500m. Hierna vertrokken we weer richting de kampeerboerderij om wederom te genieten van een heerlijk maaltijd van de kokkin Anja die een heerlijk nasi maaltijd gekookt had.
Voor de tweede dag was er geen vast programma in de avond en was het tijd voor vrije tijd. Deze vrije tijd werd ingevuld door de rijders die een karaoke avond organiseerden, waar niemand gespaard bleef. Zo konden we onder andere genieten van de trainers die het nummer Ademnood van Linda, Roos & Jessica zongen. Nummers als Parijs, One night stand, Vrouwkes, de Kabouterdans en de Oude Maasweg van the Amazing Stroopwafels zijn allemaal voorbij gekomen op deze avond. Op deze avond bleek ook dat niet alle muziek gewaardeerd werd door het publiek, een heavy metal/rock nummer was bijvoorbeeld niet helemaal geschikt voor deze karaoke avond.Na de karaoke avond was er nog tijd voor evaluatie bij de coaches aan de hand van filmpjes en werden er spelletjes gespeeld. Ook probeerden er een groepje wat makkelijker van hun corvee af te komen, door de tafels vast de avond van te voren te dekken. Dit bleek geen succes te zijn, doordat er een paar andere rijders de tafels net zo snel weer afruimden als dat de tafel gedekt werd. Rond middernacht vertrok iedereen richting bed om te genieten van de nachtrust. Dit bleek nog niet mogelijk op de heren slaapkamer, omdat Roel nog wat levensverhalen te vertellen had. Toen de leiding twee keer langs was gekomen en de "Volle maan" te zien was geweest in de slaapkamer kon iedereen eindelijk gaan slapen. De nachtrust heeft niet heel lang geduurd, doordat er twee heren het grappig vonden om rond kwart over 6 iedereen te wekken met een mooi liedje, ook dit bleek niet door iedereen gewaardeerd te worden. Nadat er voor de tweede keer de tafels gedekt waren kon er ontbeten worden voor de laatste keer. Voordat we konden vertrekken richting Tilburg voor de laatste ijstraining moest iedereen nog alles inpakken en het kamphuis opruimen.
Voor de laatste training hadden de trainers 5 groepen met elk 5 rijders gemaakt om tegen elkaar te strijden op een Relay wedstrijd. Een relay is een estafette waarbij de wissel plaatsvindt doormiddel van het duwen van de volgende rijder(net zoals bij shorttrack). Waarbij team 2 van begeleider Kurt als winnaar over de streep kwam.Nadat iedereen omgekleed en opgewarmd was van het schaatsen kon er vertrokken worden richting de Mac Donalds in Breda om te genieten van een welverdiende herstelmaaltijd na het zware trainingsweekend. Rond 2 uur kwamen we weer aan op de parkeerplaats van de Karwei in Delfgauw en was het weekend voor sommigen voorbij. Een kleine groep rijders besloot toch ondanks het zware weekend om in de avond nog even naar een wedstrijd te gaan op de Uithof. Iedereen keek toch wel een beetje vermoeid uit de ogen en de tijden waren ook niet bij iedereen even goed. En er was zelfs iemand die nog even een "Powernap" nodig had voor er een wedstrijd gereden kon worden.Ik kan voor iedereen zeggen dat het een top kamp was met een super groep en dat iedereen al weer uitkijkt naar volgend jaar!!!

Begeleiding, trainers en mede-kampgenoten: dank voor het onvergetelijke weekend! Op naar 'heel veel records' het komende seizoen.