Geslaagd IJVP kamp 2019!

Auteur: Sebastiaan van LeeuwenInmiddels volgens traditie is ook dit jaar tussen Kerst en Nieuwjaar het IJVP kamp voor de wedstrijdrijders jeugd PupA t/m JunA gehouden. De verenigingsnaam IJVP duidt op de organiserende vereniging. Zowel DKIJV als DVIJC zijn namelijk aangesloten op een dusdanige manier dat er geen onderscheid te bespeuren is bij zowel de deelnemers als begeleiding. Op trainingsuren en bij wedstrijden is eenzelfde nauwe en prettige samenwerking; de schaatsers, trainers en coaches zijn onderling bekende van elkaar. Een prima ontwikkeling!

Met 27 rijders, 4 begeleiders (Anja, Rob, Herman en René) en 3 trainers (Arthur, Kurt en Sebastiaan) gaan we drie dagen op pad naar de Ireen Wüst ijsbaan te Tilburg. Helaas is het net als voorgaande jaren erg koud op de baan. Iedereen is echter gretig en er wordt hard getraind zonder te klagen. Nieuwe trainingselementen en oefeningen worden enthousiast ontvangen en met overtuiging uitgevoerd zoals de 'gezamenlijke reactiesnelheid-start', de 'schreeuw-start' en afsluitende relay met 5 groepen van 5 rijders. Niet geheel onopgemerkt door het overige publiek overigens...

Het nieuwe kamphuis blijkt ook een schot is de roos! Zeer ruime hoeveelheid bedden, een goede keuken, discoverlichting, tv, beamer, goede WiFi verbinding en…een karaoke installatie. Beide avonden is daar goed van gebruik gemaakt terwijl ik toch geen Kate Perry of Justin Bieber in spe heb gehoord, dat maakt de lol er niet minder om. De eerste avond stond een spel op het programma waarbij er in groepjes opdrachten moesten worden uitgevoerd. Wellicht overbodig om te zeggen dat hierbij veelvuldig 'out-of-the-box' werd gedacht met hilarische oplossingen en uitvoeringen.

Het is typerend hoe alle deelnemers met elkaar omgaan; in steeds verschillende settings waarbij ook nieuwelingen direct worden opgenomen in de groep. Zo is er steeds een ongedwongen en leuke sfeer met ruimte voor geintjes. De begeleiding en trainers zijn ook goed op elkaar ingespeeld, zowel de trainingen als de organisatie rondom het kamp verloopt erg soepel.

Kortom, een top-kamp geweest!

Zijn er dan geen opvallende gebeurtenissen? Jawel hoor,…wist je dat?
- Er 1 deelnemer de moeite heeft genomen om appeltaart voor de leiding mee te nemen.
- Deze appeltaart slechts 7cm in doorsnede was.
- Dit later is goedgemaakt.
- Er sneller dan het geluid kan worden afgeruimd juist als dat niet op het corveeschema staat.
- Enkele deelnemers zeer goed blijken te zijn in corvee-taken.
- Enkele deelnemers zeer goed blijken te zijn in delegeren van corvee-taken.
- Enkele deelnemers zeer goed blijken te zijn in verstoppen bij corvee-taken.
- Er een nieuw 'friemelpaar' is gesignaleerd (vereniging-overstijgend)
- Door begeleiding een oneerbaar voorstel aan de jury is gedaan om het avondspel te winnen.
- Leon naast rondjes "27 te kunnen rijden in Tilburg ook een prima 'chef animatie' blijkt te zijn.
- Roel 's-nachts niet wakker te krijgen is door een hoop herrie te maken.
- Iedereen (incl. begeleiding) mee heeft gedaan met karaoke.
- Er hiervan compromitterende filmpjes in omloop zijn.
- Er niemand uit het zwembad is gestuurd, en er 'slechts' 3 waarschuwingen zijn uitgedeeld.
- De eerste waarschuwing voor een begeleider was.
- Er goed gereden is bij de wedstrijd op de uithof direct na het kamp!

Door: Sebastiaan van Leeuwen