JEUGDSCHAATSEN

Informatie over jeugdschaatsen
Proeflessen
Meer informatie?

INFORMATIE OVER JEUGDSCHAATSEN

Jeugdschaatsen

Jeugdschaatsen is bedoeld om de jeugd kennis te laten maken met het schaatsen.

Kinderen leren stapsgewijs schaatsen. Zij worden ingedeeld in lesgroepen (max. zo’n 10 personen per groep) waarbij wordt gelet op leeftijd en vaardigheden. Vervolgens leren ze stap voor stap de kneepjes van het schaatsen. Bij de allerkleinsten gebeurt dit spelenderwijs.

Het uiteindelijke doel van DVIJC is om kinderen die dat leuk vinden op te leiden tot wedstrijdschaatser. Lang niet iedereen wil dat. Voor hen is het voldoende om alleen goed te leren schaatsen. Daarom staat bij het jeugdschaatsen plezier hebben in schaatsen voorop.

Waar en wanneer

De jeugdschaatslessen vinden plaats op zaterdag van 18.30 tot 19.30 uur.
De trainingen zijn van begin oktober tot eind maart. De kosten voor een heel seizoen schaatsen bedragen ca € 140,- (incl. huur van trainingsjasje).
De lessen vinden plaats op de kunstijsbaan "De Uithof" in Den Haag.
DVIJC heeft dan samen met enkele andere verenigingen de beschikking over de 400 meter baan.
De beginners rijden dan op de krabbelbaan (het stuk ijs dat naast de 400 meter baan ligt).
De gevorderden krijgen les op de 400 meter baan.
DVIJC verzorgt deze lessen samen met DKIJV (De Delftse KunstIJsbaan Vereniging).

Naar boven

Voor wie is jeugdschaatsen?

Jeugdschaatsen is voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Ze hoeven niet te kunnen skaten of schaatsen. Ze leren het gaande weg onder begeleiding van gediplomeerde jeugdschaatsleiders.

Deze rijders worden daarnaast geassisteerd door een tweede leider zodat er altijd voldoende toezicht is. Deze rijders maken deel uit van de DVIJC wedstrijdgroep of hebben net als vele andere al heel wat kilometers op het ijs gestaan.

Naar boven

Wat voor schaatsen zijn nodig

Er wordt gelest op noren. Niet op kunstschaatsen of hockeyschaatsen. De allerkleinsten kunnen het beste starten op Easy-Gliders. Dit zijn de moderne tegenhangers van de houten onderbinders.

Noren zijn er in veel modellen en prijsklassen. Wij raden het aan noren te kopen met een leren schoen. Bij voorkeur van een bekend merk. Noren met een harde kunststof schoen raden wij af. Hierop kunnen de kinderen niet goed leren schaatsen.

Schaatsen koop je bij een schaatswinkel. Vaak zijn daar ook tweedehands schaatsen te koop tegen een redelijke prijs. Die kunnen dan ook weer ingeruild worden als er een grotere maat nodig is.

Koop schaatsen nooit op de groei. Eigenlijk moeten schaatsen een maat kleiner gekocht worden dan de schoenmaat. Koop zeker geen maat groter. De enkels zullen dan zeker zwikken omdat de schaats onvoldoende steun biedt. Dan is er van schaatsplezier geen sprake.

DVIJC heeft een exclusieve afspraak met de schaatswinkel van Ben de Bruin in Haastrecht voor het huren van schaatsen. Voor een interessant bedrag kan er voor kinderen die bij DVIJC schaatsen een paar gehuurd worden. Zijn ze in de loop van het seizoen te klein, dan kunnen de schaatsen kosteloos omgeruild worden voor een groter paar.

Naar boven

Proeflessen

Kinderen die eerst willen kijken of ze het schaatsen leuk vinden, kunnen 4 proeflessen volgen. Dat kan tijdens de reguliere jeugdschaatslessen op zaterdagavond van 18.30 tot 19.30 uur.
De vier proeflessen kosten samen slechts € 16,-. Blijft uw kind daarna jeugdschaatsen bij DVIJC, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de abonnementskosten (ca. € 140,00 per seizoen). Na de 3e les horen we graag van u of uw zoon/dochter lid wordt van DVIJC en de rest van het seizoen bij ons komt schaatsen.
.

Naar Boven

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over jeugdschaatsen of uw kind aanmelden, vul dan ons contactformulier in (inclusief uw telefoonnummer). Onze jeugdcoordinator Meryam Twisk neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naar Boven