LANGEBAAN

Trainingstijden
Langebaanwedstrijden op de Uithof
Inschrijven voor een wedstrijd
Club records
KNSB SARA database
Wedstrijdschema
Coach-schema zondagochtend wedstrijden

MARATHON

Informatie over marathon schaatsen
Marathontraining


LANGEBAAN


Trainingstijden

DVIJC heeft op de volgende tijdstippen trainingsgroepen die trainen onder begeleiding van trainers.

PeriodeTijdCategorie
Za17h00-8h15Alle categoriŽn v.a. Pupillen
Za418h30-19h30Jeugd schaatsen (kinderen van 6 t/m 12 jaar)
Ma221h15-22h30Senioren gevorderden (Marathon training)
Di117h00-18h15Alle categoriŽn v.a. Pupillen
Di218h30-19h45Alle categoriŽn v.a. Junioren A (17 jaar)
Vr117h00-18h15Alle categoriŽn v.a. Pupillen

Er zijn ook verschillende andere trainingsuren waarop getraind kan worden. Er zijn dan echter geen DVIJC trainers op het ijs aanwezig. Voor informatie hierover kan contact opgenomen worden met de ledenadministratie.

Langebaanwedstrijden op de Uithof

Op de Uithof worden wekelijks langebaanwedstrijden gereden. Er zijn verschillende wedstrijd perioden die voor verschillende leeftijdsgroepen bedoeld zijn:

Wedstrijdperiode Tijd CategoriŽn
Zaterdagavond 20.00 - 23.00 uur Jun-B t/m Masters klasse 2 t/m 5
Zondagochtend 07.00 - 09.45 uur Pupillen en Jun-C (behalve C klasse 1)
Zondagavond(I) 17.30 - 19.45 uur Jun-C t/m Masters Klasse 1
Zondagavond(II) 20.00 - 23.00 uur Jun-B t/m Masters klasse 2 t/m 5
Op de gewestelijke site www.knsbgewestzh.nl is het wedstrijdschema voor alle categoriŽn te vinden. Naast de leeftijdscategorie (Pupillen, Junioren etc.) wordt er per leeftijdscategorie ook gewerkt met snelheidscategorieŽn. Deze zijn 1 voor de snelste rijders tot 5 voor de wat minder snelle rijders. In de tabel onder limieten op www.knsbgewestzh.nl kun je zien in welke snelheidsklasse je bent ingedeeld. Dat gaat gewoon op tijd. Als je aan een van de tijdslimieten voldoet, dan mag je in die klasse rijden. Je hoeft dus niet aan alle limieten van die klasse te voldoen. Heb je nog geen tijden staan (moet in de database van de KNSB terug te vinden zijn bij www.knsb.nl onder langebaantijden rechts) dan zit je in de laagste klasse.

Terug naar boven

Inschrijven voor een wedstrijd

Om deel te kunnen nemen aan wedstrijden moet je een licentie van de KNSB hebben aangevraagd bij het aanvragen van je abonnement en moet je aangeven dat je wedstrijden wilt rijden. Je krijgt dan een wedstrijdnummer en kunt je daarmee inschrijven voor wedstrijden die voor jou bedoeld zijn. Inschrijven voor wedstrijden doe je zelf op www.knsbgewestzh.nl door op de knop Inschrijven Langebaan rechtsboven in het scherm te klikken Zie screenshot). Je komt dan in een scherm waarin je je wedstrijdnummer (DH41xxx) en je mailadres moet invullen. Als je inschrijving geaccepteerd is, krijg je automatisch een mail dat je bent ingeschreven. Gooi deze mail niet weg, die moet je gebruiken als je onverhoopt toch niet mee kunt doen. Inschrijven kan tot een week voor aanvang van de wedstrijd.

Terug naar boven

Clubrecords

Clubrecords Heren

Clubrecords Dames

Terug naar boven

SARA database

Op de website van de KNSB is er een koppeling naar de SARA database. Hierin zijn alle tijden vanaf 1993 opgenomen. Tevens zijn hier ranglijsten te vinden voor de 100 besten van elke categorie.

Een ander site waar PR's en wedstijdresultaten te vinden zijn is OSTA, de On-line Schaats Tijden Applicatie van Haarlem. Op deze website, die ook met de SARA-database gekoppeld is, kan eenvoudig met het DH nummer of op naam veel informatie gevonden worden.

Terug naar boven

Wedstrijdschema

De wedstrijdschema's zijn te vinden op de websie van het gewest www.knsbgewestzh.nl
Mocht dat niet het geval zijn, probeer dan onderstaande link (indien aanwezig).

Terug naar boven

Coach-schema zondagochtend wedstrijden

Tijdens de zondagochtend langebaanwedstriden zal er in principe altijd een coach van DVIJC aanwezig zijn. Heb je jezelf opgegeven, maar kun je onverhoopt (b.v. door ziekte) toch niet rijden, geef dit dan zo snel mogelijk door aan degene die de coaching doet.

Terug naar boven

MARATHONSCHAATSEN

Informatie over marathon schaatsen

Nr.68, DVIJC'er Giel Hermans

Marathon schaatsen is een wedstrijdvorm waarbij er in een peleton een aantal ronden gereden wordt. De eerste 20 rijders die over de finish gaan krijgen punten. Nummer 1 krijgt 20,1 punt, nummer 2 krijgt 19 punten enz.
Vaak worden de wedstrijden in competitie verband gereden. Op de Uithof organiseert de marathon commissie van het KNSB gewest Zuid Holland zo'n competitie, de 'Oomssport-cup'. De wedstrijden (8 in totaal) worden op vrijdag avond vanaf 21h45 gereden. Aan het einde van de competitie is degene met het meeste aantal punten de competitie winnaar.

Ook als je niet in de punten rijd is meedoen aan de marathon competitie leuk. Je kunt je in wedstrijd verband meten met je trainingsmaatjes en andere rijders. Ook kun je proberen telkens wat verder naar voren te eindigen.

Er wordt altijd gereden in categoriŽn. Door die categorie indeling worden de snelle en minder snelle rijders van elkaar gescheiden. Zo blijft het voor iedereen leuk.

Bij de gewestelijke competitie op de Uithof zijn er de volgende categoriŽn.

CategorieAantal
rondjes
Leeftijd
JJ20Jongens junioren C en B.
MJ20Meisjes junioren C en B.
C145Heren vanaf junioren A tot 40 jaar.
C225Heren vanaf junioren A tot 40 jaar die
(nog) niet snel genoeh zijn voor C1.
V145Heren vanaf 40 jaar.
V245Heren vanaf 50 jaar.
Dames45Alle dames vanaf junioren A

Naast de Oomssport cup is er ook de door ijsclub Eendracht uit Naaldwijk georganiseerde 'van Vliet-marathon' competitie. Deze wordt ook op vrijdag avond gereden op de dagen dat er geen Oomscup is. De categorien zijn recreanten en licentiehouders.
Om mee te doen met de gewestlijke competitie moet je een knsb-trainingsabonnement op de Uithof hebben en en marathon (MA) oormerk op de knsb-licentie. Ook moet je je voor aanvang van het seizoen voor de competitie aangemeld hebben.
Bij de van Vliet competitie kun je in principe per wedstrijd inschrijven en hoef je niet eens een licentie te hebben. Dat is erg leuk om het eens te proberen.

Terug naar boven

Marathon training

Op maandag avond (Ma2) is een trainingsuur speciaal voor marathon rijders. DVIJC werkt in dat uur intensief samen met de marathon groep van MIJV. Er zijn verschillende groepen van verschillende niveaus.

Terug naar boven