Het skeeleren begint weer!

09-04-2019 (geactualiseerd), Auteur: Ruud op den Brouw


Het is bijna (weer) zover! 18 april 2019 starten we bij DVIJC met het skeelerseizoen voor de jeugd. Doe mee met de skeelertraining op donderdagavond. Twijfel je of het iets voor je is, neem een proefles om te ervaren hoe leuk het is. Voor meer informatie: klik op de link voor de folder over skeeleren!
Voor volwassenen starten we ook met een beginnersgroep! Deze traint op dinsdag en begint op dinsdag 16 april.

Zilveren WK-weekend voor Giel Hermans

27-03-2019, Auteur: Giel Hermans; Foto's: Liannne Hermans


Het weekend van 22 tot 24 maart stond in het teken van de Master Allround Games (officieus WK-masters) in het Noorse Bjugn. Op woensdag zijn we al naar het Noorse plaatsje afgereisd, zodat we donderdag voor een korte training het ijs op konden om de baan te 'proeven'. De baan is volledig overdekt en er ligt een mooie ijsvloer. Alleen is het er koud. Aan het begin van de avond is er een welkom in de naast de baan gelegen sporthal. De sfeer is gezellig.
De categorie waar ik in zit (M55) telt 13 deelnemers waarvan 5 Nederlanders. Op vrijdag staat alleen de 500m op het programma, op zaterdag de 3km en 1500m (in die volgorde). Dat belooft een zware dag te worden. Zondag rest dan nog de 5km.
Tijdens de warming-up en cooling-down in de sportschool (met veel spinning fietsen) die ook in de naastgelegen sporthal zit is de onderlinge sfeer tussen de deelnemers relaxed en sportief. Er worden over en weer grapjes gemaakt en je merkt bij de meesten de nodige spanning.
Dag 1 verloopt goed. Met 42,89 op de 500m rijd ik de 2e tijd. Ook dag 2 gaat me goed af. Op de 3km weet ik mijn PR met een paar tienden te verbeteren naar 4:38,02, de 2e tijd. En zelfs met de 3km in de benen weet ik ook op de 1500m nog een dik PR te rijden (2:08,76), de snelste 1500m tijd bij de M55. Na dag 2 sta ik 1e in het klassement met iets minder dan een seconde voorsprong op de 5000m. Het gaat heel moeilijk worden op zondag. En dat blijkt, want ondanks mijn 3e PR dit weekend (7:55,58 op de 5km) kom ik net tekort voor de hoogste trede op het podium. Maar met een 2e plaatst in het eindklassement ben ik dik tevreden en kijk ik terug op een geslaagd, leuk en gezellig WK-Masters.

Winnaars in het zonnetje

19-03-2019, Auteur: Arie Verschoor; Foto's: Cor Haaring en Wouter de Nie

Dit zijn de prijswinnaars bij het clubkampioenschap in de verschillende categorieŽn. Allemaal van harte gefeliciteerd!

           
Podium pupillen E en F: 1 Tom Herrebout, 2 Jhonas Smulders, 3 Noortje de Nie
Podium pupillen C en D: 1 Lucie Zwaan, 2 Amber van Pamelen, 3 Thijs Desjardijn


   
Podium pupillen A en B: 1 Dion van Hal, 2 Tiemen Haaring, 3 Mieke de Groot
Podium junioren: 1 Pepijn de Nie, 2 Nerena van Vuuren, 3 Meerle van den Berg


   
Podium senioren: 1 Giel Hermans, 2 Freek van den Berg, 3 Gerben van den Berg
Winnares Christiaan Kloosterman Aanmoedigingsprijs: Nienke Haaring


Uitslag clubkampionschap

17-03-2019, Auteur: Arie Verschoor

Op zondagmorgen 17 maart zijn op De Uithof de wedstrijden voor het clubkampioenschap van DVIJC verreden. Hier vinden jullie de uitslagen van:
- senioren,
- junioren,
- pupillen A en B ,
- pupillen C en D,
- pupillen E en F.

Kijk eens op de kalender

14-03-2019, Auteur: Arie Verschoor;De kalender is geactualiseerd. Kijk eens naar de activiteiten in april en noteer alvast de data!

Meer nieuws